Blog

Notícies i Actualitat de ClauTIC

Nen jugant

Exercici de la setmana Processing

Una rosa vermella vibrant i fresca reposa delicadament sobre les pàgines obertes d’un llibre, creant una escena tranquil·la i romàntica de Sant Jordi. La rosa està en plena floració, amb els pètals ben oberts que mostren un color i una textura rics. Es poden veure gotes de rosada o aigua sobre els pètals de la rosa, afegint a la frescor de la flor. Les pàgines del llibre són blanques amb text imprès; no obstant això, no és completament llegible a causa que el focus està en la rosa. El fons està desenfocat, però sembla ser una barreja de tonalitats clares i fosques, possiblement indicant joc d’ombres i llum en l’escena.

Exercici de la setmana: Processing. Aquesta setmana continuem amb Processing, una eina que utilitzem amb els nostres alumnes de R6 i en aquest post us proposem fer un exercici relacionat amb Sant Jordi.

L’objectiu és aconseguir dibuixar la vista superior d’una rosa però amb formes senzilles (només arcs, circumferències i línies rectes).

Dividim l’exercici per parts:

  • Busqueu una vista lineal d’una rosa i penseu com si l’haguéssiu de dibuixar amb línies, arc i circumferències com seria.Exercici de la setmana Processing. Un dibuix lineal d’una rosa amb fulles i branques adjacents. El disseny és senzill i elegant, amb línies suaus que delineen els pètals de la rosa i les fulles. Hi ha brots més petits prop de la base de la rosa, indicant una planta en floració. D’un costat de la rosa, hi ha línies corbes que acaben amb petits cercles, representant brots no oberts o un tipus diferent de fullatge per afegir varietat al disseny.
  • Simplifiqueu les línies i fixeu-vos que la majoria de pètals podrien ser arcs. Potser podríem fer un cercle pintat al mig d’on sortissin la resta de pètals
  • Aneu a la referència de Processing:  i treballeu amb les primitives de 2D (www.processing.org/reference)
  • Un cop feta la rosa, podeu jugar amb els colors. Per pintar figures tancades heu de fer servir la comanda fill() i per pintar línies stroke().

Sembla un exercici senzill, però a la que us hi poseu veureu que dona molt de joc. Endavant doncs amb l’exercici de la setmana amb Processing!

* Com sempre, si algú ens vol enviar l’exercici resolt el penjarem en el blog.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Segueix Llegint

Articles relacionats

Arduino a YouTube

Arduino a YouTube: els millors canals

Arduino ha esdevingut l’eix central d’alguns canals de YouTube on podem veure moltíssims projectes interessants. Te n’ensenyem alguns! Cada dia creix el nombre de creadors de contingut que fan servir Arduino a YouTube per a atraure les ments més curioses cap als seus canals. N’hi ha de moltes classes: els que tenen un canal educatiu, els que tenen un canal

Llegir més »