Blog

Notícies i Actualitat de ClauTIC

Nen jugant

Exercici amb Arduino: llums automàtiques

Arduino

Si vols donar els teus primers passos, atent a l’exercici amb Arduino que et proposem!

Ara que ja saps què és Arduino et proposem que comencis a donar els primers passos en aquesta eina amb el següent exercici amb Arduino:

A mesura que passa el temps ens anem habituant a modernitzar i automatitzar algunes de les accions més rutinàries de les nostres vides. En aquest petit projecte et convidem a intentar fer el teu petit experiment de domòtica.

Sensor LDR modular.
Sensor LDR modular.

Imagineu-vos que volem crear un sistema que reguli la llum del menjador de casa. És a dir, que quan hi hagi poc sol encenguem els llums, i al contrari. Mitjançant un sensor de llum (o LDR) podem simular la medició de la quantitat de llum solar que rebem, mentre que amb un LED podem simular la llum de casa.

Pel que fa a la programació d’aquest exercici haurem de fer servir varies funcions que podem trobar a la API d’Arduino (una API és un llistat amb totes les funcions d’un llenguatge o d’una llibreria). Us recomanem que us mireu les següents:

Ara que ja saps com començar, anima’t a provar-ho i a compartir els teus resultats amb nosaltres!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Segueix Llegint

Articles relacionats

Arduino a YouTube

Arduino a YouTube: els millors canals

Arduino ha esdevingut l’eix central d’alguns canals de YouTube on podem veure moltíssims projectes interessants. Te n’ensenyem alguns! Cada dia creix el nombre de creadors de contingut que fan servir Arduino a YouTube per a atraure les ments més curioses cap als seus canals. N’hi ha de moltes classes: els que tenen un canal educatiu, els que tenen un canal

Llegir més »