Blog

Notícies i Actualitat de ClauTIC

Nen jugant

Un equip de ClauTIC es classifica per a la final de la RoboCAT 2019

Equips de ClauTIC a la RoboCAT 2019 Fase Local Barcelona

L’equip de robòtica de ClauTIC Robotip, es classifica entre els 8 primers i obté una plaça per a la final de la RoboCAT

El passat dissabte 27 d’abril, els equips de robòtica de competició de ClauTIC, van participar a la fase local de la RoboCAT 2019 celebrada al col·legi St. Peter’s School de Barcelona. Dels tres equips de robòtica que competien, Origen, Robongine i Robotip, aquest últim, es va classificar entre els els 8 primers de la fase local de Barcelona.
El fet d’haver-se classificat comporta obtenir una plaça per a la final de Catalunya que tindrà lloc el proper 11 de maig a Platja d’Aro.

Sobre els equips de competició de ClauTIC a la RoboCAT

Els nostres equips de robòtica competició de l’acadèmia, estan integrats per alumnes procedents de les poblacions de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Arenys de Munt, Badalona i Barcelona. Cada divendres de 19.00 a 20.30 ens reunim per anar a diferents competicions i fer les millores necessàries en els robots. Aquest any a més a més de la RoboCAT també competim a la LNRC a la “Liga Estudiantes” en les categories de sumo i velocistes.

A continuació, us adjuntem els enfrontaments de les rondes classificatòries que van tenir lloc a la fase local de Barcelona, en negreta els equips de ClauTIC:

Origen Roboengine
Robotip – Robo-TIC DI
Roboengine – Robotip
BALMESBOT – Origen
Origen Robotip
Roboengine – Robo-TIC DI
BALMESBOT – Origen
Origen – Robo-TIC DI
Roboengine – Exclusive Team

En aquesta quarta edició de la RoboCAT s’hi han inscrit un total de 92 grups, 51 dels quals han competit a la fase local de Barcelona. A cada ronda guanyava l’equip que aconseguia llençar més taps de suro al camp contrari.

Què és la RoboCAT?

La Robocat és una competició de robòtica lliure, que a diferència d’altres competicions, dóna llibertat als participants per escollir els materials o llenguatges de programació.

Què vol dir això? D’una banda, ens permet utilitzar Arduino com a hardware, però fer el xassis dels robots amb peces de Lego o fins i tot crear les nostres pròpies estructures en 3D. D’altra banda, pel que fa al software, nosaltres programem directament amb l’IDE d’Arduino, però en aquesta competició, fa que ens puguem trobar robots amb Lego, Mbot o qualsevol altra plataforma i competir entre nosaltres.

Cada edició de la RoboCAT, gira entorn a un eix temàtic relacionat amb patrimoni cultural, natural o artístic de Catalunya. Aquest any es rememoren les revoltes dels pagesos de remença, del segle XV. En cada partida els robots es llençaven taps de suro simulant projectils, recreant així de manera simbòlica,  una guerra entre la noblesa i la pagesia.

ClauTIC League i altres competicions

Si a més a més de la RoboCAT, voleu conéixer altres competicions de robòtica educativa podeu llegir també la nostra experiència sobre VEX IQ o bé fer una ullada a la nostra lliga de robòtica online i multimarca ClauTIC League. Ens veiem en el següent post! Fins aviat!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Segueix Llegint

Articles relacionats

Arduino a YouTube

Arduino a YouTube: els millors canals

Arduino ha esdevingut l’eix central d’alguns canals de YouTube on podem veure moltíssims projectes interessants. Te n’ensenyem alguns! Cada dia creix el nombre de creadors de contingut que fan servir Arduino a YouTube per a atraure les ments més curioses cap als seus canals. N’hi ha de moltes classes: els que tenen un canal educatiu, els que tenen un canal

Llegir més »