Sobre ClauTIC

Una mica d'història...

Què és ClauTIC?

Primer de tot, si he de parlar-te sobre ClauTIC començaré per en Marc Gálvez Font, el meu company de viatge, parella i millor amic. El 2009 va fundar ClauTIC com una consultoria tecnològica per a petites empreses (Clau «clau en català» i TIC «tecnologies de la informació i la comunicació»), original eh?

Jo sempre dic que és Telecos de formació, i docent de vocació, perquè és quan està a classe que vibra. Va començar entrenant a nois i noies a bàsquet i més tard formant a empreses en eines tecnològiques. Però va ser un dia en plena crisi econòmica (2010) quan va sorgir la llavor del que és avui ClauTIC. Té l’habilitat de fer fàcil el que pels demès és difícil, un talent innat per explicar de forma senzilla conceptes complexes.

En el meu cas, em vaig incorporar més tard, quan em va dir que no arribava a tot. Primer amb la comptabilitat, seguit de les factures, les xarxes socials, el temari i quan ja em vaig veure prou valenta amb les classes. Amb formació en empresarials i friki des que recordo (vaig començar enginyeria multimèdia pensant que crearia videojocs) el 2015 vaig pagar la meva primera quota d’autònoma i ja no he tornat enrere. Avui en dia la base en ciències encara em fa servei.

Creem ClauTIC, la nostra pròpia empresa!

En el nostre cas, tenir la nostra empresa ens permet seguir creant allò que imaginem. Aquest web és un exemple d’aquests projectes que comencen amb un: i si… o amb un podríem… De vegades surt bé i de vegades no, però el que és clar és que si no ho proves sempre et quedarà el dubte.

En aquest punt, si has arribat fins aquí… et convido a que et quedis. Pot ser que el que t’expliqui et serveixi, encara que ja t’aviso que aquesta no és una història èpica, ni tan sols d’herois talentosos o ments brillants. Pensa que a casa la frase estrella és constància i perseverança, de manera que ja t’avanço que aquesta és una història de persones, de les que vibren, de les que s’emocionen, de muntanyes russes, de pals inesperats (però que relativitzem), perquè al final no estem parlant de res irreversible. Com diu Victor Küppers no són drames.

Capítol I: primer campus de robòtica educativa a Catalunya

D'on surt la idea?

Si existien campaments d’estiu d’idiomes, de música, d’esports … per què no podia haver-hi de robòtica, videojocs o programació? Busquem informació i resulta que .. Existien! Als Estats Units … i a més, feia anys que funcionaven, de manera que aquell estiu, el 2012 vam crear el primer campus de robòtica a Catalunya.

Tecnocampus-Mataró

Va ser la primera i última vegada que vam estar a Tecnocampus Mataró. Els va agradar tant com va funcionar que van decidir fer-ho ells mateixos amb els seus seves becaris. Res en contra de la universitat, únicament contra els cracks que en aquell moment la gestionaven i que van decidir prioritzar jugar als negocis en lloc de dedicar-se a formar. Si algun dia decidiu muntar algun projecte no recomanem el seu punt assessorament a emprenedors … potser els hi agradi tant el projecte que decideixin fer-ho ells mateixos. Avisats esteu.

La Salle-URL

Més tard, el 2014 i fins el 2018 vam arribar a un acord amb la universitat de La Salle-URL a Barcelona per realitzar activitats estiu i extraescolars durant tot l’any.

Article Diari Ara
Foto de l'article del Diari Ara "Construir un robot durant les vacances"

Capítol II: obrir l'Acadèmia

Mentre seguíem a Barcelona treballant els caps de setmana i estius, vam decidir obrir la nostra pròpia acadèmia a Pineda de Mar (comarca del Maresme) Barcelona.

Obrir l’acadèmia ens va suposar un canvi en molts aspectes, peò principalment deixàvem de jugar-nos l’existència depenent de com anès l’estiu i obríem activitats extraescolars amb un itinerari formatiu propi. Començavem a semblar una empresa «normal», estable i a generar ingressos recurrents (cada mes un tant).

Buscar local

Hem de reconèixer que mai vam pensar en muntar l’acadèmia a Pineda de Mar, la primera idea va ser per la porta gran: Barcelona. Quina bogeria! Quins locals! Els que podíem pagar eren foscos, sense llum natural, allargats i requerien molta inversió en reformes. Els que ens agradaven … simplement eren prohibitius, nosaltres no podíem pagar-los. No és que no poguéssim, podíem, però durant menys temps, necessitavem una mica de temps per validar la nostra idea de negoci i veure si l’acadèmia funcionava.

Durant uns mesos vam deixar córrer el tema, però sempre mirant locals.

Local ideal per entrar a treballar

Un dia revisant aquestes aplicacions d’immobles va aparèixer un local .. (com pokémon salvatge). Semblava un anunci fake, massa ideal per ser bo. Llum natural, climatització, persianes elèctriques, llest per entrar-hi i podíem pagar-lo i estar 2 anys a pèrdues si feia falta..un únic PERÒ .. estava a Pineda de Mar. Vam anar a veure’l i ens vam enamorar.

De fet, Pineda de Mar no era precisament el paradís de l’emprenedor: per començar l’atur més alt de tot el Maresme, seguit de treballs de temporada de només 6 mesos i per últim però no menys important amb una renda per càpita de les més baixes de Catalunya. Estem a 2019 i seguim vius, ni tan mal.

Finalment, l’any 2018 vam deixar la universitat per centrar-nos en l’acadèmia. Sempre ens van tractar molt bé.

Capítol III: cursosclautic.com

L’any 2019 neix cursosclautic.com, en realitat neix d’una altra pregunta … Com recuperar classe si un dia un alumne no pot venir? Ens vam adonar que no es tractava únicament de poder repassar continguts, eren més coses.

Quan vam decidir deixar Barcelona, ​​una de les decisions més difícils que hem hagut de prendre mai com a empresa (vam deixar també a molts alumnes orfes de formació) vam veure que cursosclautic.com podia arribar a ser un espai on seguir aprenent sense dependre d’horaris ni de desplaçaments i apropar-nos així a totes les persones que volguessin aprendre i millorar la seva formació sense moure’s de casa.

Actualment Clautic és una acadèmia tecnològica, un espai d’aprenentatge dedicat a la robòtica i videojocs de 220 m2 ubicat a Pineda de Mar amb 2 itineraris formatius i on també oferim serveis complementaris com els campus d’estiu i Nadal, les competicions pròpìes de robòtica, videojocs i minecraft o tallers per biblioteques i ajuntaments sobre qualsevol temàtica. Un espai educatiu referent a la zona de l’Alt Maresme i la Selva.

ClauTIC

Coneix l'acadèmia!

Un espai d’aprenentatge dedicat a la robòtica i videojocs de 220 m2 ubicat a Pineda de Mar amb recursos d’última tecnologia.

Ensenyem robòtica, videojocs i programació treballant també matemàtiques, física, treball en equip, lideratge o comunicació