Blog

Notícies i Actualitat de ClauTIC

Nen jugant

ClauTIC a l’ITWorldEdu10

Aquesta setmana hem estat a l’ITWorldEdu. Quan em plantejava fer aquest escrit en el blog no tenia clar si enfocar-ho al que havia vist de forma objectiva o donar una visió més subjectiva de l’esdeveniment…finalment m’he decantat per aquesta última, això vol dir que potser no us explicaré tot el que hi ha hagut, però si el que m’ha semblat més important o rellevant.

El dilluns a la tarda a les 15,00 em plantava a l’ITWorldEdu que aquest any és feia a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès. Ja abans d’entrar em vaig trobar amb en Christian Negre, professor de l’escola Pia de Calella, i conegut a través de contactes i col·laboradors que ens presentaria un “breakout”, algu semblant a un Scape Room, o un conjunt de proves que havíem de solucionar, però enfocat en el camp educatiu.

Un cop a dins acreditat em vaig trobar a en Josep Maria Fargar, un referent en el món de la robòtica educativa, si més no per mi (sempre ha estat com una espècie de mentor, ell ja havia fet alguna activitat per a nens i nenes amb robots de Lego abans que jo). Després de parlar amb ell, que m’expliqués que aquest any torna a Armenia a l’estiu a fer un campus de robòtica i que està fent bastanta formació a professorat dins de la UAB, vam entrar a l’Auditori.

De les xerrades inicials de l’auditori m’agradaria destacar l’edubarometre que ens va presentar l’Ismael Palacín, em va semblar molt interessant per obtenir dades que ens podrien ser d’utilitat (edubarometre.cat) i l’analogia entre el món de l’empresa, el món de l’administració pública i el món educatiu que en podríem treure dels 3 ponents.

Per acabar, destacar el breakout d’en Christian Negre, que em va semblar molt interessant, motivador pels nens i nenes, i que es podria aplicar a alguna de les nostres activitats. Us deixo l’enllaç a la guia de com fer un breakout ( http://www.applejux.org/2017/12/la-guia-definitiva-para-crear-tu-breakoutedu-o-escaperoom/)

 

Del dimarts m’agradaria destacar 2 xerrades i el “workshop”. Les 2 xerrades a destacar són la de la Linda Liukas, creadora dels llibres “Hello Ruby” molt interessants per començar en el món de la programació i la xerrada inicial d’en David Calle, youtuber de l’any i un dels 10 finalistes al millor professor del món.

També em va semblar interessant la xerrada que ens van començar parlar del “cercle d’or” on hem de començar explicant el perquè de l’empresa (nosaltres el tenim clar, millorar l’entorn dins de les nostres possibilitats), que em va semblar una xerrada molt interessant a nivell de marketing.

En quant als workshops es podia escollir entre varis i em vaig decidir per anar a veure una experiència real d’una escola dins del món audiovisual i vaig anar a escoltar el workshop de l’escola Garbí Pere Vergés (ja havia vist alguna cosa d’aquesta escola i m’havia agradat com treballaven) on ens van presentar un projecte de radio amb alumnes de 4t a dins de la pròpìa escola… molt recomanable!

 

A nivell de conclusions generals, les empreses s’estan posant les piles en crear plataformes per ajudar al professorat la gestió de l’Aprenentatge Basat en Projectes i també per facilitar les Flipped Classroms. Sembla que hi ha un canvi en el món de l’educació, però no tinc clar que tothom sàpiga com afrontar-lo, segurament no, i que canviar les eines per eines tecnològiques no és innovar. Si hi ha coses que funcionen, potser no cal canviar-les tant, (i potser cal potenciar els oficis o que els nois i noies siguin critics, empàtics, respectuosos amb els companys, que aportin coses que les màquines encara no saben fer). Estem en un món canviant, i que canvia cada cop més ràpid, cal formar als nois i noies per tal que siguin capaços d’adaptar-se, de focalitzar, de saber destriar el gra de la palla…

 

I fins aquí la meva experiència i conclusions de l’ItWorldEdu, segur que m’he deixat coses, però és un resum del que em va semblar més interessant i rellevant.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Segueix Llegint

Articles relacionats

Arduino a YouTube

Arduino a YouTube: els millors canals

Arduino ha esdevingut l’eix central d’alguns canals de YouTube on podem veure moltíssims projectes interessants. Te n’ensenyem alguns! Cada dia creix el nombre de creadors de contingut que fan servir Arduino a YouTube per a atraure les ments més curioses cap als seus canals. N’hi ha de moltes classes: els que tenen un canal educatiu, els que tenen un canal

Llegir més »