R1- Robòtica per a primària amb Dash i Lego WeDo 2.0

Curs d'iniciació a la robòtica

Robòtica educativa per a nens

Informació general del curs

Assignatura d’entrada de robòtica per a primària amb l’objectiu d’apropar el món de la robòtica i la programació d’una manera dinàmica i divertida als més curiosos.

Farem servir dos robots per tal d’assolir els nostres objectius d’aprenentatge. El primer, Lego WeDo, és un robot pensat per treballar tant de manera individual com de manera conjunta. Els projectes que ens permeten desenvolupar ens serveixen per tractar els conceptes més bàsics de la programació. El segon, Dash & Dot, és un tandem de robots que no requereixen un muntatge però que compten amb un kit de sensors i actuadors molt complet per tal de poder posar en pràctica tots els coneixements que adquirim durant el curs.

Aquestes eines ens permetran introduïr-nos al mètode científic, de la mateixa manera ens ajudaran a desenvolupar el pensament crític i adquirir interès per la investigació. Aprendrem a dissenyar prototips pels nostres robots, millorant la psicomotricitat fina i l’atenció al detall. També aprendrem a explorar els models bàsics de la robòtica: engranatges, trens d’engranatges, cargol sense fi, politges, etc.

Pel que fa als conceptes de programació, amb l’assignatura de robòtica per a primària, aprendrem a diferenciar entre una entrada i una sortida, que és un esdeveniment, i quines són les estructures bàsiques de la programació: seqüències, funcions i condicions.

Edats

8-10 anys (primària)

Durada de les classes

1,5 hores setmanals

Eines i característiques

Dash and Dot, Lego WeDo 2.0, iPads.

Requisits previs

No n'hi ha.

ClauTIC

Projectes d'alumnes

Explora les creacions digitals dels nostres estudiants amb Scratch, on la imaginació cobra vida.
Descobreix els projectes innovadors creats pels nostres estudiants utilitzant Unity: des de videojocs fins a simulacions interactives.
Segueix els nostres joves innovadors en el seu viatge creatiu: des de la inspiració inicial fins al producte final en videojocs i robòtica.