Competició de Robots Sumo – Gitech

25 de maig, 2024
15:00 h.
fins les 18:00 h.
TecnoAteneu de Vilablareix
Un grup de persones es troba al voltant d’una taula de la Competició de Robots Sumo Gitech observant i interactuant amb un petit robot de sumo i un dispositiu electrònic connectat per cables. Les persones porten roba informal, com ara samarretes de marques com “adidas” i “VANS”. L’escenari sembla ser a l’interior, amb bigues de fusta al sostre i una paret blanca al fons. Una persona està interactuant activament amb el petit robot a la taula mentre els altres observen. L’atmosfera sembla estar centrada i curiosa mentre exploren o demostren la tecnologia.

Descripció

Competició de Robots de Sumo Gitech a Vilablareix

El pròxim 25 de maig, els nostres alumnes d’R7 – Equips de competició participaran en la 7ª Jornada Gitech en una competició de robots Sumo. Aquest esdeveniment de robòtica, que se celebrarà de les 15:00 a les 18:00 i promet ser una jornada en què s’exhibirà la destresa tecnològica de diferents equips amb tota mena de maquinari.

Normativa General de la Competició de Robots de Sumo Gitech

Equips i Robots

  • Cada combat de sumo constarà de dos robots, cadascun controlat per un equip.
    Màxim 3 participants per equip.
  • Els robots es poden construir amb el material que es vulgui i programar utilitzant el programa de preferència de l’equip. No obstant això, es permet un màxim de 3 motors per robot.

Procediment dels combats de sumo

  • Només una persona de l’equip podrà acostar-se al taulell i engegar el robot en la posició i moment que el jurat determini.
  • Un cop activat el robot, els membres de l’equip hauran de mantenir una distància mínima de 30 cm des del cantell del taulell.

Objectiu del Joc i Puntuació

  • Un robot guanya si fa caure l’altre fora de la pista. Es considera que un robot ha caigut si més de la meitat del seu cos queda fora del taulell o si alguna part toca el terra.
  • En cas que cap dels dos robots aconsegueixi treure l’altre de la pista en el temps establert, l’enfrontament es considerarà empat.
  • Cada enfrontament constarà de 3 combats, amb disposicions inicials diferents entre els combats.

Aquesta competició de robots de sumo és una oportunitat per als nostres alumnes d’exhibir les seves habilitats en robòtica i programació, i estem segurs que ens sorprendran amb els seus robots creats amb Arduino. Us convidem a assistir i animar els nostres joves enginyers en aquesta jornada!

Properes jornades...