M1 – Curs d’Iniciació a Minecraft

Curs d'iniciació a Minecraft

Curs d'Iniciació a Minecraft de l'intinerari que mostra un jardí interior amb parets i sostre de vidre. Hi ha dos personatges de joc presents, un amb cabells marrons i l’altre amb cabells taronja i roba verda. El jardí conté diverses plantes, incloent-hi flors altes amb flors roses i tiges verdes, així com plantes més curtes amb flors liles. També es poden veure un cofre de fusta i una taula d’artesania. El terra està cobert de blocs d’herba. Fora de l'hivernacle de vidre, es pot veure un paisatge pixelat de terreny herbat i arbres sota un cel blau.

Informació general del curs

Iniciació a Minecraft: Un Itinerari Educatiu

En aquest curs d’Iniciació a Minecraft aprendrem el funcionament bàsic de Minecraft en tots els seus vessants (Supervivència i Creatiu tant individualment com grupal, Redstone…). Aquest és el primer dels cursos de l’itinerari de Minecraft.

Minecraft, juntament amb la seva versió educativa, Minecraft Education, va començar com un videojoc de construcció i supervivència en un món obert. No obstant això, avui dia, es pot considerar com un motor de videojoc dissenyat per a l’aprenentatge a través del joc. En el nostre cas, utilitzarem Minecraft com una eina educativa. Els estudiants jugaran, però ho faran de manera guiada, permetent-los aprendre sobre temes específics que siguin del seu interès.

Volem que si el vostre fill/a ja juga a Minecraft o li interessa, aprofitar aquest interès per treballar diferents aspectes que li serviran per al present i pel futur. Ens permet treballar de forma col·laborativa (fent construccions per rols o sobrevivint en grup – això implica treballar la comunicació efectiva i l’escolta activa), ens permet aprendre sobre programació (en el seu vessant educatiu podem programar des del comportament de diferents animals fins a un agent que ens ajudi a construir), ciència, tecnologia, arquitectura, decoració… La veritat és que és una eina molt interessant per treballar tota aquesta part STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) així com la part d’habilitats socials o toves (Soft Skills: treball en equip, per tasques, comunicació, documentació, lideratge, resiliència, treball per rols…)

El primer curs d’iniciació a Minecraft, M1, el dividirem en 3 subgrups d’activitats dividits al llarg del curs:

  • Durant la primera part del curs, ens centrarem en la iniciació a Minecraft. Començarem aprenent els controls bàsics del joc, sobreviure la primera nit i a enfrontar-nos a una onada de zombis. També aprendrem com iniciar la construcció amb lògica optimitzant recursos. Aquesta fase inclourà tant activitats individuals com col·lectives, utilitzant servidors per a l’aprenentatge col·laboratiu
  • En la segona part del curs, ens dedicarem a explorar els mods més actuals i interessants. Ens centrarem en temes com l’arquitectura, la decoració, els coets i l’espai exterior, així com la seguretat automatitzada. Farem servir mods com Architecturecraft, Decocraft, Securitycraft i GalactiCraft. Mitjançant una sèrie de projectes pràctics, aprendrem sobre aquests mods i realitzarem diverses activitats.
  • Durant la tercera part del curs, ens centrarem en activitats amb Redstone, que és l’equivalent de l’electricitat en Minecraft. Aprendrem com utilitzar-la eficaçment i com crear automatismes a través de la realització de petits projectes.
Edats

8-11 anys (primària)

Durada de les classes

1,5 hores setmanals

Eines i característiques

Ordinador, Minecraft, Minecraft Education

Requisits previs

No n'hi ha.

ClauTIC

Projectes d'alumnes

Explora les creacions digitals dels nostres estudiants amb Scratch, on la imaginació cobra vida.
Descobreix els projectes innovadors creats pels nostres estudiants utilitzant Unity: des de videojocs fins a simulacions interactives.
Segueix els nostres joves innovadors en el seu viatge creatiu: des de la inspiració inicial fins al producte final en videojocs i robòtica.