Mètode ClauTIC

A través de la robòtica, els videojocs i la programació, treballem temes com la física, matemàtiques, treball en equip, lideratge o comunicació

Alumnes ClauTIC de Robòtica

Videojocs

L’itinerari de videojocs consisteix en 8 cursos on comencem de forma individual amb Scratch seguint pas a pas les instruccions per crear diferents videojocs (amb variacions a cada joc en funció de la temàtica) i acabem fent videojocs en 3D amb Realitat Virtual a través de Unity. Entremig els i les alumnes aprenen a fer videojocs en 2D i 3D, però també sobre físiques reals, disseny, programació en C#…i treballen amb diferents eines com Roblox, Unreal, Scratch, Unity, Pixel Art o eines d’Intel·ligència Artificial

Aprenentatge i desenvolupament

En aquest cas, la línia de videojocs és una mica més individual que la de robòtica tot i que també a partir del 2n curs fan jocs en grups de 2 (dissenyador/a i programador/a). I els jocs de V8 (últim curs de Unity) també es fan en grups de 2 i un rol diferent per a cada un. La part de comunicació està totalment integrada a la línia on cada alumne presenta cada un dels videojocs que fa. També hi ha una fase de test per part dels companys/es dels diferents jocs i proposta de millores.
 
Entenem com a mètode clautic la suma de tots aquests factors: Treball en equip amb uns rols concrets, treball per projectes, treball amb eines d'”scrum” amb dates d’entrega, comunicació oral i escrita fent servir eines tecnològiques (tablet, blog, video…). Tot això, mentre aprenen a crear els seus propis videojocs i els seus propis robots. 

Robòtica

Habilitats i treball en equip

L’Itinerari de robòtica consisteix en 7 cursos on comencem de forma individual fent servir robots de Lego i a partir del 2n curs ja introduïm el treball en equip i curs a curs anem augmentant la dificultat i els reptes. També canvien les eines. El nostre objectiu és que quan acabin l’itinerari siguin autònoms per crear qualsevol robot o gadget programat i dissenyat i imprès en 3D.

Enfoquem la robòtica des del treball en equip i treballant per projectes i reptes. És per això que a partir del 2n curs organitzem els nens i nenes en grups de 3 o 4 on cadascú té un rol concret que no varia durant el repte, però si que varia quan canviem de repte. Tenim l’enginyer/a (s’encarrega del disseny i construcció del robot),  programador/a (s’encarrega de dissenyar els moviments i programar el robot per tal que faci el que toqui per superar el repte), comunicador/a (creiem que encara que sàpiguen programar i dissenyar és d’igual d’important saber-ho explicar, és per això que hi ha la figura del comunicador/a. És la persona encarregada de documentar tot el que passa en el repte: explicació del repte, fotos del robot, videos explicant les proves i millores i els canvis per millorar els resultat…) i l’ajudant que a part de tenir el rol de gestionar les tasques dels seus companys/es d’equip (Scrum Manager a través del Trello) ajuda a la construcció del robot i també a la programació.

Comencem treballant amb peces de Lego i programant amb blocs i acabem construint en 3D, cargols, silicona calenta i programant amb C++ (Arduino) i participant a diferents competicions de robòtica.

Article Diari Ara
Foto de l'article del Diari Ara "Construir un robot durant les vacances"

ClauTIC

Coneix l'acadèmia!

Un espai d’aprenentatge dedicat a la robòtica i videojocs de 220 m2 ubicat a Pineda de Mar amb recursos d’última tecnologia.

Ensenyem robòtica, videojocs i programació treballant també matemàtiques, física, treball en equip, lideratge o comunicació