Des de fa uns quants anys, de manera recorrent, a les noticies apareix una noticia que parlar de la destrucció de llocs de treball per “culpa” dels robots.

Bé, des de ClauTIC, ens agradaria dir 2 coses:

1 – Tingueu en compte que el que fem nosaltres és robòtica educativa, o sigui, que els nois i noies aprenen a través de la robòtica. Aprenen matemàtiques, ciència, tecnologia, enginyeria…(les famoses STEM), programació, i com a conseqüència, pensament computacional (o sigui, a pensar de manera lògica simulant com ho faria un ordinador – està molt de moda això del pensament computacional), però també a treballar en equip, a comunicar correctament, a coordinar-se entre els diferents membres de l’equip i amb d’altres equips; a pensar per ells mateixos i ser crítics… Des d’aquesta premisa, no ens afectaria gaire tot l’ho de la pèrdua de treball per culpa dels robots, tot i que és una realitat i en el fons també estem ensenyant als nens i nenes (i nois i noies) a dissenyar, construir i programar robots per superar reptes; per tant millor que ho sàpiguen fer que no que formin part dels que es queden sense feina per culpa dels robots… i …

2 – Tal i com diu aquesta noticia, es destruiran professions monòtones, feines de “oficina” repetitives, feines de fàbrica (segur que coneixeu a algú que estpa 8 hores al dia observant una màquina que cada cop falla menys, jo en conec a uns quants) i es crearan noves professions que encara ni els hi hem posat nom. Ja es parla de pilots de drones, altres professions relacionades amb la programació (en el fons la programació és un o varis llenguatges més (la diferència: enlloc de comunicar-te amb les persones d’altres països et serveix per parlar amb les màquines), jugadors de videojocs professionals (ja n’hi ha!) o youtubers (també n’hi ha alguns que viuen de Youtube!) i d’altres que ni coneixem. Tinguent en compte això, sempre és millor que els nostres nois i noies estiguin preparats per un món que canvia molt ràpid iq ue crea i destrueix professions cada cop més ràpid.

I aquí us deixo la noticia (Gràcies Tudi per passar-nos-la!) http://www.lavanguardia.com/economia/20160118/301486726084/automatizacion-perder-siete-millones-empleos.html